Du behöver
- 12 st ostron
- 2 st schalottenlökar
- 1 st fänkål blad färsk
- 2 msk smör
- 150 g spenat
- 1 st dragon kvist färsk
- 1 skiva formbröd
- 1 msk pernod
- salt och peppar
Gör så här
1
Öppna ostronen. Värm ugnen till 275 grader.
2
Hacka lök och fänkål och stek hacket mjukt i smör. Tillsätt hackad spenat och dragon och fräs ytterligare en liten stund. Skär bort kanterna från brödet och smula ner inkråmet i blandningen. Smaksätt med pernod, salt och peppar.
3
Lägg de öppna ostronen på en bädd av grovt salt. Fördela grönsaksblandningen över och gratinera i cirka 3 minuter.
Receptet kommer från restaurangen Antoines i New Orleans. Rätten lär ha fått sitt namn av den är lika rik i smaken som John D Rockefeller var rik på pengar…
För fler ostronrecept, klicka på länkarna.