Gratinerade ostron Rockefeller

Du behöver 12 st ostron 2 st schalottenlökar 1 st fänkål blad färsk 2 msk smör 150 g spenat 1 st dragon kvist färsk 1...

Tillagningstid: 20 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 12 st ostron
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st fänkål blad färsk
  • 2 msk smör
  • 150 g spenat
  • 1 st dragon kvist färsk
  • 1 skiva formbröd
  • 1 msk pernod
  • salt och peppar

Gör så här

1
Öppna ostronen. Värm ugnen till 275 grader.

2
Hacka lök och fänkål och stek hacket mjukt i smör. Tillsätt hackad spenat och dragon och fräs ytterligare en liten stund. Skär bort kanterna från brödet och smula ner inkråmet i blandningen. Smaksätt med pernod, salt och peppar.

3
Lägg de öppna ostronen på en bädd av grovt salt. Fördela grönsaksblandningen över och gratinera i cirka 3 minuter.


Kommentar:
Receptet kommer från restaurangen Antoines i New Orleans. Rätten lär ha fått sitt namn av den är lika rik i smaken som John D Rockefeller var rik på pengar…

För fler ostronrecept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top