Färsbiff Cordon bleu

Du behöver 400 g nötfärs 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar skinka ca 50 g rökt 100 g ost vällagrad smör att steka i Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 0.5 tsk salt 1 krm vitpeppar
  • skinka ca 50 g rökt
  • 100 g ost vällagrad
  • smör att steka i

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och peppar, dela i åtta lika delar. Platta ut varje del till en tunn hamburgare med våta händer.

2
Finstrimla skinkan, grovriv osten. Fördela skinka och ost jämnt på hälften av färsrundlarna, lägg de andra fyra rundlarna ovanpå varsin fylld och tryck till kanterna.

3
Stek biffarna på ganska hög värme i smör, salta och peppra ytan under stekningen. Låt eftersteka 5 minuter i 175-gradig ugn, eller 1-2 minuter i mikron på högsta effekt. Servera genast med pasta och ärter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top