Paprika & fetaoströra

Du behöver 2 st röda paprikor 1.5 st vitlöksklyftor 100 g fetaost 2 dl matlagningsyoghurt salt och vitpeppar tabasco några stänk Gör så här Sätt...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st röda paprikor
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 100 g fetaost
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och vitpeppar
  • tabasco några stänk

Gör så här

Sätt ugnen på 225-250 grader. Lägg de hela paprikorna i en långpanna och stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter. Vänd dem då och då. De ska bli lite brända och skalet bubbligt. Låt svalna och dra sedan av skalet. Är det svårt så försök under rinnande vatten. Halvera paprikorna, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Kör paprikan i mixer med skalade vitlöksklyftor, lägg i bitar av fetaost och kör till en grovhackad massa. Häll i yoghurt, kör till mos och krydda med salt, vitpeppar och några stänk tabasco. Häll upp i en skål och servera med gott bröd.


Kommentar:
Flera recept från heta bageriet “Systrar och Bröder” i Malmö hittar du nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top