Läsar-recept

Smarrig räksoppa

Du behöver 4.5 st morötter 2.5 msk smör 2.5 msk vetemjöl 1 l vatten 3 st fiskbuljongtärning hackad dill (efter smak) 2.5 st pressade vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4.5 st morötter
  • 2.5 msk smör
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 3 st fiskbuljongtärning
  • hackad dill (efter smak)
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 400 g räkost
  • crème fraîche
  • 300 g skalade räkor
  • peppar och salt

Gör så här

1
Riv morötterna och bryn dem tillsammans med smöret. Blanda i mjöl, fräs ihop och häll i vatten, buljongtärning, dill och vitlök och koka upp alltsammans.

2
Blanda i mjukosten, rör tills den har löst upp sig. Blanda i crème fraîche och räkor precis före servering. Smaka av med peppar och salt.

3
Servera gärna med ett gott brytbröd till.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top