Lättgjort äppelmos

Du behöver 2 kg äpplen 7.5 dl strösocker askorbinsyra konserveringsmedel Gör så här 1 Skölj och skala frukten. 2 Skär tunna klyftor direkt ned i...


0 portioner

Du behöver

  • 2 kg äpplen
  • 7.5 dl strösocker
  • askorbinsyra
  • konserveringsmedel

Gör så här

1
Skölj och skala frukten.

2
Skär tunna klyftor direkt ned i en syltgryta och kasta skrutten. Strö sockret mellan varven. Lägg på lock och ställ grytan svalt över natten.

3
Koka upp sakta, och fortsätt sen koka 20-30 min tills allt mosat sig. Rör i botten så att moset blir genomkokt.

4
Ta grytan av värmen. Skumma ytan och tillsätt askorbinsyra och konserveringsmedel enligt anvisningarna på förpackningen. Slå upp på väl rengjorda glasburkar och förslut. Förvara svalt.

5
Askorbinsyra tillsätts för att moset inte ska mörkna.

6
Vill man undvika konserveringsmedel kan moset frysas. Använd då små förpackningar så att moset går åt snabbt när det tinats.


Kommentar:
Det går snabbt och det blir gott. Ju godare äpplen desto godare mos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top