Varm potatissallad med skinka

Du behöver 750 g potatis 250 g morötter 2 msk smör/margarin 4 dl vatten 1 1/2 msk grönsaksfond 2 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 750 g potatis
  • 250 g morötter
  • 2 msk smör/margarin
  • 4 dl vatten
  • 1 1/2 msk grönsaksfond
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
  • 1/2 dl klippt persilja
  • 1 msk hackad körvel
  • 1/2 dl klippt gräslök
  • 1 msk finstrimlat citronskal
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • Att äta till:
  • skivad parmaskinka eller rökt skinka

Gör så här

1
Skala och skiva (cirka 3 mm) potatisen och morötterna.

2
Låt morotsskivorna fräsa i matfettet. Blanda vatten och fond. Häll den över morötterna. Lägg också i potatisen. Koka tills morötter och potatis är lite mer än halvmjuka. De ska ha kvar sin spänst. Vispa ihop mjöl och grädde. Häll blandningen i morots- och potatiskoket. Rör om och låt småkoka cirka 3 minuter.

3
Blanda försiktigt i persilja, körvel, gräslök, citronskal. Krydda med peppar och muskot.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top