Du behöver
- 750 g potatis
- 250 g morötter
- 2 msk smör/margarin
- 4 dl vatten
- 1 1/2 msk grönsaksfond
- 2 msk vetemjöl
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
- 1/2 dl klippt persilja
- 1 msk hackad körvel
- 1/2 dl klippt gräslök
- 1 msk finstrimlat citronskal
- 1 krm nymalen vitpeppar
- 1 krm riven muskotnöt
- Att äta till:
- skivad parmaskinka eller rökt skinka
Gör så här
1
Skala och skiva (cirka 3 mm) potatisen och morötterna.
2
Låt morotsskivorna fräsa i matfettet. Blanda vatten och fond. Häll den över morötterna. Lägg också i potatisen. Koka tills morötter och potatis är lite mer än halvmjuka. De ska ha kvar sin spänst. Vispa ihop mjöl och grädde. Häll blandningen i morots- och potatiskoket. Rör om och låt småkoka cirka 3 minuter.
3
Blanda försiktigt i persilja, körvel, gräslök, citronskal. Krydda med peppar och muskot.