Våffelblinier

Du behöver 3 1/2 dl vatten våffelmixpulver (se pulvermängd kontra mängden vatten på förpackningen) olja Tillbehör: citronskivor löjrom eller liknande kesella eller liknande röd lök...


8 portioner

Du behöver

  • 3 1/2 dl vatten
  • våffelmixpulver (se pulvermängd kontra mängden vatten på förpackningen)
  • olja
  • Tillbehör:
  • citronskivor
  • löjrom eller liknande
  • kesella eller liknande
  • röd lök
  • dill

Gör så här

1
Blanda vatten och våffelpulver.

2
Hoppa över matfettet. Häll mycket olja i en stekpanna (cirka 1 1/2 cm djup). Hetta upp.

3
Häll i av smeten till en plätt på cirka 10 cm. Större eller mindre om så önskas.

4
Grädda tills undersidan fått fin färg. Vänd.

5
Ta upp blinien och lägg den på hushållspapper så att oljan sugs upp.

6
Servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top