Stuvningstoppad bakpotatis

Du behöver 2 bakpotatisar eller stora matpotatisar Stuvning: 1 dl finskivad purjolök 1/2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl + 3 dl mjölk 125...


2 portioner

Du behöver

  • 2 bakpotatisar eller stora matpotatisar
  • Stuvning:
  • 1 dl finskivad purjolök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl + 3 dl mjölk
  • 125 g tinad, delad brysselkål
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1/2 dl riven ost
  • paprikapulver

Gör så här

1
Pricka skalet på potatisarna och baka dem knappt mjuka i mikron på full effekt 12-15 minuter. Eller i ugn i 225 grader 45-60 minuter. Skär av toppen och gröp potatis ur skalen.

2
Gör under tiden stuvningen: Fräs purjon i matfettet, skaka samman mjöl och mjölk och häll över under omrörning. Koka 3 minuter. Såsen ska vara tunn.

3
Tillsätt kål och urgröpet ur potatisarna. Värm upp. Då tjocknar såsen. Smaka av med salt och kryddor.

4
Fyll tillbaka stuvningen i skalen. Strö på ost och gratinera om så önskas under ugnsgrillen till vacker färg. Dofta paprika på och servera.

5
Hårt bröd, ost och oliver till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top