Du behöver
- 2 bakpotatisar eller stora matpotatisar
- Stuvning:
- 1 dl finskivad purjolök
- 1/2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl + 3 dl mjölk
- 125 g tinad, delad brysselkål
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm riven muskotnöt
- 1/2 dl riven ost
- paprikapulver
Gör så här
1
Pricka skalet på potatisarna och baka dem knappt mjuka i mikron på full effekt 12-15 minuter. Eller i ugn i 225 grader 45-60 minuter. Skär av toppen och gröp potatis ur skalen.
2
Gör under tiden stuvningen: Fräs purjon i matfettet, skaka samman mjöl och mjölk och häll över under omrörning. Koka 3 minuter. Såsen ska vara tunn.
3
Tillsätt kål och urgröpet ur potatisarna. Värm upp. Då tjocknar såsen. Smaka av med salt och kryddor.
4
Fyll tillbaka stuvningen i skalen. Strö på ost och gratinera om så önskas under ugnsgrillen till vacker färg. Dofta paprika på och servera.
5
Hårt bröd, ost och oliver till.