Strandsallad

Du behöver 1 paket valfri pasta, gärna flerfärgad 1/2 dl god olivolja 1/2 dl finhackade örter eller 1 paket djupfrysta 12 salladsblad 1 orange (eller...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 paket valfri pasta, gärna flerfärgad
  • 1/2 dl god olivolja
  • 1/2 dl finhackade örter eller 1 paket djupfrysta
  • 12 salladsblad
  • 1 orange (eller röd) paprika
  • 1 gul (eller grön) paprika
  • 1 halv zucchini
  • 2 rödlökar
  • 300 g prosciutto eller rökt skinka
  • färsk parmesanost

Gör så här

Koka pastan enligt anvisningarna. Spola den kall. Häll över den i en skål. Blanda samman olivoljan med hackade kryddörter och häll allt över den kalla pastan. Klipp/riv salladsbladen och blanda i. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva rödlöken samt skiva zucchinin. Dela skinkan i bitar. Blanda samman allt till en sallad. Flaka över parmesanost med hjälp av en osthyvel. Till detta serverar du ett härligt bröd.


Kommentar:
Klassisk men inte mindre god är en pastasallad. Denna får smak av massor av grönsaker och italiensk skinka. Snåla inte på olivoljan och tag inte bort de hackade kryddörterna, det är de som ger smak. Du kan använda vilka örter du vill, men lägg ner lite basilika.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top