Sötpotatisstrudel

Du behöver ca 600 g sötpotatis ca 300 g potatis, bintje eller mandel vatten+salt 2 msk smör 2 msk olivolja 2 skivor formfranska (minst dagsgammalt)...


4 portioner

Du behöver

  • ca 600 g sötpotatis
  • ca 300 g potatis, bintje eller mandel
  • vatten+salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 skivor formfranska (minst dagsgammalt)
  • 1/2 dl klippt persilja
  • salt, peppar
  • 6 ark fillodeg (Fillo strudel leaves)
  • olivolja till pensling

Gör så här

1
Skär potatis och sötpotatis i tärningar på 1 cm. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och lägg tärningarna i en stor stekpanna med smör och olivolja i. Värm upp, bryn inte.

2
Kantskär och smula sönder brödskivorna. Blanda smulorna med den klippta persiljan och vänd ner bland potatistärningarna.

3
Lägg tre filloark på varandra. Pensla det översta med lite olja. Fördela hälften av potatisblandningen som en sträng över. Vik in kanterna och rulla ihop som en rulltårta. Gör en rulle till. Lägg rullarna på en papprad plåt och pensla dem med olja. Grädda dem i cirka 15 minuter i 200 graders ugnsvärme tills de får fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top