Sommarpotatissallad

Du behöver färskpotatis drygt 1 kg 1 st rödlök 1 st purjolök (det gröna) bönor (eller djupfrysta) 0.5 st röd paprika 0.5 st grön paprika...


4 portioner

Du behöver

  • färskpotatis drygt 1 kg
  • 1 st rödlök
  • 1 st purjolök (det gröna)
  • bönor (eller djupfrysta)
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st grön paprika
  • timjan en näve färsk

Vinägrettsås:

0.75 dl olivolja
3.5 msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
2 st pressade vitlöksklyftor
1 msk timjan hackad färsk

Gör så här

1
Börja med att vispa ihop ingredienserna till vinägrettsåsen. Skrubba potatisen väl och koka den nätt och jämnt mjuk. Låt den svalna och skär de större potatisarna i halvor. Häll upp potatisen i en skål.

2
Hacka rödlök och purjolök och blanda med salladen. Använder du färska gröna bönor kokas de knappt mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av, dela i bitar och blanda i salladen. Skär paprikan i små tärningar och hacka färsk timjan. Blanda med salladen.

3
Häll över vinägrettsåsen och låt salladen stå svalt ett par timmar innan serveringen.

4
Till serveras rökt skånsk kalkon i skivor.


Kommentar:
Perfekt som picknickmat, inte minst tillsammans med och böcklingbollar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top