Smörstekta chiliäpplen

Du behöver 4-6 äpplen, helst Cox orange eller Ingrid Marie 2-3 msk smör 1/2-1 chilipeppar, gärna i olika färger salt Gör så här Halvera äpplena,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4-6 äpplen, helst Cox orange eller Ingrid Marie
  • 2-3 msk smör
  • 1/2-1 chilipeppar, gärna i olika färger
  • salt

Gör så här

Halvera äpplena, kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Fräs dem lätt någon eller ett par minuter i smör. Strimla chilipepparfrukterna fint och strö över dem under stekningen. Pilla ur kärnorna ur pepparfrukterna om du inte vill att det ska bli alltför starkt. Ju mindre chilifrukterna är, desto starkare är de i allmänhet – men detta kan variera. Salta lätt på äpplena.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top