Du behöver
- 2 1/2 dl vatten
- 1/2 msk vinäger
- 2 torkade tomater
- 2 medelstora fänkålsstånd
- 1 liten purjolök
- 50 g smör/margarin
- 2 msk hackad persilja
Gör så här
1
Koka upp vatten och vinäger och lägg i tomaterna. Låt koka 3-5 minuter.
2
Ta upp tomaterna och lägg dem på hushållspapper. Lägg också papper ovanpå och tryck till försiktigt. Nu är tomaterna fräscha och fina. Skär dem i pyttesmå tärningar.
3
Putsa och klyfta fänkålen. Klyftorna ska bara vara cirka 2 cm på bredaste stället.
4
Ansa och skär purjon i centimetertjocka skivor på snedden.
5
Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i fänkålsklyftorna och purjon. Låt dem fräsa i pannan under lock på svag värme cirka 15 minuter.
6
Strö efter halva tiden över tomattärningarna. Vänd klyftor och strimlor någon gång under tiden. Strö till sist på persilja.