Smörbräserad fänkål och purjo

Du behöver 2 1/2 dl vatten 1/2 msk vinäger 2 torkade tomater 2 medelstora fänkålsstånd 1 liten purjolök 50 g smör/margarin 2 msk hackad persilja...


0 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 msk vinäger
  • 2 torkade tomater
  • 2 medelstora fänkålsstånd
  • 1 liten purjolök
  • 50 g smör/margarin
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Koka upp vatten och vinäger och lägg i tomaterna. Låt koka 3-5 minuter.

2
Ta upp tomaterna och lägg dem på hushållspapper. Lägg också papper ovanpå och tryck till försiktigt. Nu är tomaterna fräscha och fina. Skär dem i pyttesmå tärningar.

3
Putsa och klyfta fänkålen. Klyftorna ska bara vara cirka 2 cm på bredaste stället.

4
Ansa och skär purjon i centimetertjocka skivor på snedden.

5
Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i fänkålsklyftorna och purjon. Låt dem fräsa i pannan under lock på svag värme cirka 15 minuter.

6
Strö efter halva tiden över tomattärningarna. Vänd klyftor och strimlor någon gång under tiden. Strö till sist på persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top