Skärgårdstartar

Du behöver ca 125 g gravad lax i bit ca 125 g kallrökt lax eller regnbåge i bit ca 100 g gravad strömming (ca 15...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • ca 125 g gravad lax i bit
    ca 125 g kallrökt lax eller regnbåge i bit
    ca 100 g gravad strömming (ca 15 skinnfria filéer)
    1 dl crème fraîche (eller finsk smetana)
    1-2 msk fint hackad rödlök
    1-1 1/2 msk fransk osötad dijonsenap
    1-2 krm salt
    6-8 knäcke

Gör så här

1
Skär gravad och rökt lax i mycket små tärningar och strömmingen i lika små bitar. Blanda fisken med crème fraîche (eller smetana) och rödlök. Smaka av med senap och lite salt (fisken har sälta).

2
Forma blandningen till 6-8 “ägg” med två stora skedar. Placera varje tartarägg på var sin skiva sprött knäckebröd och lägg upp på sallat, skuren i bitar.

3
Sätt tre gräslöksstrån i varje skärgårdstartar.


Kommentar:
Rätten serveras på restaurang Nero i åländska Mariehamn. För idén står krögaren Jonas Backman.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top