Du behöver
- 400 g fryst sejfilé eller annan stekfisk
- 1 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt + 1/2 krm svartpeppar
- 1 1/2 msk smör eller margarin
- Tomatconcassé:
- 500 g tomater, flådda och urkärnade
- 1 hackad gul lök
- 1 msk olja
- 2 msk strimlad färsk salvia eller 1 tsk torkad
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
1
Börja med concassén. Den blir vackrast och bäst av hackade flådda och urkärnade tomater, men hacka hela tomater om du har bråttom.
2
Fräs löken i olja, tillsätt tomathacket och fräs även det en minut. Tillsätt strimlade salviablad och sjud i eget spad under lock på svag värme.
3
Vänd under tiden fisken i saltat och pepprat mjöl i en plastpåse, och stek fisken i panna.
4
Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen och rör slutligen ner 2-3 msk finklippt gräslök.
5
Servera gärna ängssyreblad till, som ger en lätt citronsmak.