Sejbiff med concassétak

Du behöver 400 g fryst sejfilé eller annan stekfisk 1 msk vetemjöl 1/2 tsk salt + 1/2 krm svartpeppar 1 1/2 msk smör eller margarin...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g fryst sejfilé eller annan stekfisk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt + 1/2 krm svartpeppar
  • 1 1/2 msk smör eller margarin
  • Tomatconcassé:
  • 500 g tomater, flådda och urkärnade
  • 1 hackad gul lök
  • 1 msk olja
  • 2 msk strimlad färsk salvia eller 1 tsk torkad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

1
Börja med concassén. Den blir vackrast och bäst av hackade flådda och urkärnade tomater, men hacka hela tomater om du har bråttom.

2
Fräs löken i olja, tillsätt tomathacket och fräs även det en minut. Tillsätt strimlade salviablad och sjud i eget spad under lock på svag värme.

3
Vänd under tiden fisken i saltat och pepprat mjöl i en plastpåse, och stek fisken i panna.

4
Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen och rör slutligen ner 2-3 msk finklippt gräslök.

5
Servera gärna ängssyreblad till, som ger en lätt citronsmak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top