Du behöver
- Dressing:
1 ägg
3/4 msk ljus vinäger
2 dl olja
1 krm salt
1/4 krm nymalen svartpeppar
1 tsk ljus fransk senap
2 msk hackad persilja
Sallad:
ca 500 g färsk rödkål
vatten
2 äpplen, fasta och syrliga
4-8 skivor (vind)torkat eller rökt kött av nöt
Gör så här
1
Lägg ägget i kokande vatten, sjud exakt 3 minuter. Skala, mixa innehållet med vinägern i en skål (stavmixer är perfekt till detta).
2
Mixa i oljan , droppvis först, så småningom i tunn stråle. Smaksätt under fortsatt mixning med salt, peppar och senap. Vänd i persiljan och låt stå en halvtimme före servering.
3
Hyvla kålen med osthyvel, lägg in i bottenskyla vatten i mikroform, täck och mikra på full effekt (cirka 1 000 W) omkring 1 minut. Låt den slakade kålen rinna av och svalna. Fördela på assietter: kålstrimlor, urtagna, klyftade äpplen, strimlat kött (kassler eller salami kan också duga), nötter samt hyvlad ost. Ringla över dressing och servera, kanske med brytbröd till.