Sallad med getost

Du behöver Dressing: 1 ägg 3/4 msk ljus vinäger 2 dl olja 1 krm salt 1/4 krm nymalen svartpeppar 1 tsk ljus fransk senap 2...


4 portioner

Du behöver

  • Dressing:
    1 ägg
    3/4 msk ljus vinäger
    2 dl olja
    1 krm salt
    1/4 krm nymalen svartpeppar
    1 tsk ljus fransk senap
    2 msk hackad persilja
    Sallad:
    ca 500 g färsk rödkål
    vatten
    2 äpplen, fasta och syrliga
    4-8 skivor (vind)torkat eller rökt kött av nöt

Gör så här

1
Lägg ägget i kokande vatten, sjud exakt 3 minuter. Skala, mixa innehållet med vinägern i en skål (stavmixer är perfekt till detta).

2
Mixa i oljan , droppvis först, så småningom i tunn stråle. Smaksätt under fortsatt mixning med salt, peppar och senap. Vänd i persiljan och låt stå en halvtimme före servering.

3
Hyvla kålen med osthyvel, lägg in i bottenskyla vatten i mikroform, täck och mikra på full effekt (cirka 1 000 W) omkring 1 minut. Låt den slakade kålen rinna av och svalna. Fördela på assietter: kålstrimlor, urtagna, klyftade äpplen, strimlat kött (kassler eller salami kan också duga), nötter samt hyvlad ost. Ringla över dressing och servera, kanske med brytbröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top