Du behöver
Rökt lax med skaldjurssymfoni:
lax ca 1 kg rökt i tunna skivor
räkor ca 500 g med skal
1 st kräftstjärtar i lag (380 g)
1 st burk musslor (380 g) i vatten
100 g sikrom eller löjrom
dill eller citronmeliss
Sparrisknyten:
1 st purjolök
2 st stångsparris grön (à 330 g)
1 st stångsparris vit (330 g)
Romsås:
4 dl crème fraîche
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
2.5 tsk honungssenap
100 g stenbitsrom eller löjrom
salt
svartpeppar
Denna lyxiga, läckra huvudrätt kan förberedas i god tid och kräver minimalt med arbete. Det enda som återstår att göra innan den serveras är att koka kulpotatisen och rulla den i lite smält smör med hackad dill eller persilja i.
Ett inslag i menyn “Flärdfull smak för många” som ingår i temafesten “Festen som inte fick plats hemma”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.