Rödbetstsatsiki med julkorv

Du behöver 1 kg potatis ca 2 dl mjölk 1-2 msk smör 1/2-1 tsk salt 1/2 krm vitpeppar 1-2 dl finhackad, förvälld grönkål Rödbetstsatsiki: 6...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • ca 2 dl mjölk
  • 1-2 msk smör
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1-2 dl finhackad, förvälld grönkål
  • Rödbetstsatsiki:
  • 6 inlagda rödbetor
  • 1 litet äpple
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen i

2
lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget. Vispa med elvispen hela tiden. Tillsätt smör, salt och peppar och till sist grönkålen.

3
Hacka rödbetorna och äpplet ganska smått. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med yoghurt och kryddor. Låt stå kallt en stund. Servera moset med rödbetstsatsikin och värmd färdigkokt julkorv.


Kommentar:
Välj korv som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top