Du behöver
- 1 kg potatis
- ca 2 dl mjölk
- 1-2 msk smör
- 1/2-1 tsk salt
- 1/2 krm vitpeppar
- 1-2 dl finhackad, förvälld grönkål
- Rödbetstsatsiki:
- 6 inlagda rödbetor
- 1 litet äpple
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl matlagningsyoghurt
- 2 krm salt
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Skala potatisen och dela den i mindre bitar. Koka potatisen i
2
lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Värm mjölken och tillsätt den lite i taget. Vispa med elvispen hela tiden. Tillsätt smör, salt och peppar och till sist grönkålen.
3
Hacka rödbetorna och äpplet ganska smått. Skala och finhacka vitlöken. Blanda allt med yoghurt och kryddor. Låt stå kallt en stund. Servera moset med rödbetstsatsikin och värmd färdigkokt julkorv.
Välj korv som passar vid eventuell allergi.