Pumpans curry-kokssås

Du behöver 1 gul lök 3-4 vitlöksklyftor 1 röd paprika 2-3 msk olja ca 1 msk currypasta, gul eller grön 1 bit färskt citrongräs (eller...


4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 2-3 msk olja
  • ca 1 msk currypasta, gul eller grön
  • 1 bit färskt citrongräs (eller en bit citronskal)
  • 2-3 dl grönsaksbuljong (tärning)
  • ca 2 dl kokosmjölk (konserverad)
  • 1-2 msk lönnsirap
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 msk arrowrot (+ lite kallt vatten)
  • lite hackad färsk koriander
  • Till servering:
  • nykokt pasta, grillade räkor
  • lite sesamolja till pensling

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull, rör i currypastan och citrongräset i mindre bitar och fräs ett ögonblick. Blanda i den tärnade paprikan och häll på buljong och kokosmjölk. Koka upp och sjud 5-10 minuter.

2
Smaksätt med lönnsirap och mald koriander. Koka upp och vispa i en redning av arrowrot som rörts ut i lite kallt vatten. Sjud 1 minut och dra sedan kastrullen av plattan. Ta upp citrongräset. Rör i hackad färsk koriander. Servera med pasta och grillade räkor som penslas med lite fräst sesamolja. Strö över hackad färsk koriander.


Kommentar:
Ett recept från restaurang Pumpan på Ven i Östersund.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top