Du behöver
- 1 gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 2-3 msk olja
- ca 1 msk currypasta, gul eller grön
- 1 bit färskt citrongräs (eller en bit citronskal)
- 2-3 dl grönsaksbuljong (tärning)
- ca 2 dl kokosmjölk (konserverad)
- 1-2 msk lönnsirap
- 1 tsk mald koriander
- 1 msk arrowrot (+ lite kallt vatten)
- lite hackad färsk koriander
- Till servering:
- nykokt pasta, grillade räkor
- lite sesamolja till pensling
Gör så här
1
Skala och hacka lök och vitlök. Halvera, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Fräs lök och vitlök i lite olja i en kastrull, rör i currypastan och citrongräset i mindre bitar och fräs ett ögonblick. Blanda i den tärnade paprikan och häll på buljong och kokosmjölk. Koka upp och sjud 5-10 minuter.
2
Smaksätt med lönnsirap och mald koriander. Koka upp och vispa i en redning av arrowrot som rörts ut i lite kallt vatten. Sjud 1 minut och dra sedan kastrullen av plattan. Ta upp citrongräset. Rör i hackad färsk koriander. Servera med pasta och grillade räkor som penslas med lite fräst sesamolja. Strö över hackad färsk koriander.
Ett recept från restaurang Pumpan på Ven i Östersund.