Potatismos med salladslök

Du behöver 1 kg potatis 3 msk smör/margarin ca 2 dl mjölk ca 1 krm vit-/svartpeppar salt Smaktillsats: 1/2-1 krm riven muskotnöt 2 hårdkokta hackade...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 3 msk smör/margarin
  • ca 2 dl mjölk
  • ca 1 krm vit-/svartpeppar
  • salt
  • Smaktillsats:
  • 1/2-1 krm riven muskotnöt
  • 2 hårdkokta hackade ägg
  • 100 g fint strimlad salladslök eller späd purjolök
  • 1 liten röd paprika, finhackad
  • Att äta till:
  • Stekt frukostkorv eller en kryddstark korv eller färdiglagade köttbullar

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka upp den i saltat vatten under lock på hög värme. Sänk sedan värmen och låt småkoka tills potatisen är riktigt mjuk, cirka 15 minuter. Häll av vattnet. Ta fram en elvisp. Tryck sönder potatisen med elvispen avstängd. Tillsätt smöret/margarinet och hälften av mjölken. Sätt på elvispen, tillsätt resten av mjölken och vispa moset jämnt och fint i konsistensen. Smaksätt med peppar och salt.

2
Smaksätt också det här moset med lite riven muskotnöt. Blanda ägghacket med lök och paprika. Blanda hälften av det i moset och strö resten ovanpå.


Kommentar:
Grundreceptet på potatismoset är extra tydligt så att du som som är ovan lätt ska kunna följa det.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top