Du behöver
- 4 msk ströbröd
2 dl vatten
3/4 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 ägg
2 msk hackad persilja
500 g nötfärs
smör till stekning
Tsatsiki:
2 dl naturell yoghurt
2 vitlöksklyftor
ca 1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
2 msk hackad persilja
1 gurka
Gör så här
1
Häll ströbrödet i en bunke och slå i vattnet. Låt stå och svälla 10 minuter, annars smakar köttbullarna bröd. Blanda i alla de andra ingredienserna, utom smör, så raskt som möjligt. Trilla rejäla köttbullar med våta händer. Stek runt om i brynt smör på medelvärme cirka 5 minuter. Efterstek eventuellt 5 minuter i 175-gradig ugn.
2
Tsatsiki: Rör yoghurten i en bunke med pressad vitlök, salt, peppar och persilja. Tvätta och torka av gurkan, halvera den på längden. Skrapa ur kärnhuset med en tesked och skiva gurkan till halvmånar. Vänd ner i vitlökssåsen.