Persiljeköttbullar med tsatsiki

Du behöver 4 msk ströbröd 2 dl vatten 3/4 tsk salt 1 krm malen vitpeppar 1 ägg 2 msk hackad persilja 500 g nötfärs smör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 msk ströbröd
    2 dl vatten
    3/4 tsk salt
    1 krm malen vitpeppar
    1 ägg
    2 msk hackad persilja
    500 g nötfärs
    smör till stekning
    Tsatsiki:
    2 dl naturell yoghurt
    2 vitlöksklyftor
    ca 1 tsk salt
    1 krm malen vitpeppar
    2 msk hackad persilja
    1 gurka

Gör så här

1
Häll ströbrödet i en bunke och slå i vattnet. Låt stå och svälla 10 minuter, annars smakar köttbullarna bröd. Blanda i alla de andra ingredienserna, utom smör, så raskt som möjligt. Trilla rejäla köttbullar med våta händer. Stek runt om i brynt smör på medelvärme cirka 5 minuter. Efterstek eventuellt 5 minuter i 175-gradig ugn.

2
Tsatsiki: Rör yoghurten i en bunke med pressad vitlök, salt, peppar och persilja. Tvätta och torka av gurkan, halvera den på längden. Skrapa ur kärnhuset med en tesked och skiva gurkan till halvmånar. Vänd ner i vitlökssåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top