Päron med kanel och stjärnanis

Du behöver 8.5 st päron fasta vatten + citron Lag: 2 l vatten 1 kg socker 4 st stjärnanis 4 st kanelstänger Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 8.5 st päron fasta
  • vatten + citron

Lag:

2 l vatten
1 kg socker
4 st stjärnanis
4 st kanelstänger

Gör så här

1
Skala päronen och lägg dem i kallt vatten med citron så att de inte mörknar.

2
Koka upp vatten och socker med kryddorna. Sjud tills sockret är löst. Lägg i päronen och sjud dem tills de mjuknar, i cirka 10 minuter. Se till att de ligger kvar under vattnet. Använd ett lock eller tallrik som tyngd. Ta upp päronen och lägg över dem i en ren glasburk. Fyll upp med sockerlag och kryddor. Förvara i kylen.


Kommentar:
Använd en vacker glasburk. Fäst en knippa kanelstänger med bastsnöre runt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top