Ostgratinerad purjo

Du behöver 2-3 purjolökar 1 1/2 dl matlagningsgrädde 2 dl riven ost, t.ex. danbo Gör så här 1 Sätt ugnen på 250 grader. 2 Ansa...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2-3 purjolökar
    1 1/2 dl matlagningsgrädde
    2 dl riven ost, t.ex. danbo

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader.

2
Ansa purjolökarna och skär dem i fem centimeter långa bitar. Förväll dem ett par minuter i lättsaltat vatten. Ta upp och låt rinna av. Lägg dem i en eldfast form som är lätt smord. Krydda med lite salt och grovmalen svartpeppar. Häll över matlagningsgrädde och strö över den rivna osten.

3
Gratinera rätten 10-15 minuter tills den fått gyllenbrun färg. Servera med grillad eller bräckt laxskiva. Halverade stjärtbitar av lax är också goda att använda.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top