Du behöver
- 1 kg små färskpotatisar
- 4 stora morötter, skurna i bitar
- margarin
- 1 bit purjolök, skivad
- 1 msk gräslök, hackad
- salt
- peppar
- 1 kg kycklingklubba utan skinn
- 1 liten lök, hackad
- 1 pkt Kelda matlagningsgrädde
- 2 stora vitlöksklyftor, pressade
- 1 tsk paprikapulver (ej starkt)
- 1/2 tsk spiskummin
- 2 hela kryddnejlikor
- 1 röd paprika, finhackad i mixer
Gör så här
1
Koka potatisen och morötterna i cirka 5 minuter. Stek dem sedan, först på ganska stark värme i cirka 5 minuter, sedan på ganska låg värme långsamt tillsammans med purjo- och gräslöken i cirka 30-40 minuter. Salta och peppra.
2
Stek kycklingen på ganska hög värme i cirka 15 minuter.
3
Gör såsen samtidigt i en separat panna: Stek löken så den blir mjuk, blanda i grädde, vitlök, paprikapulver, spiskummin, kryddnejlikor och paprika. Låt det puttra på medelvärme i cirka 15 minuter. Häll sedan såsen över kycklingen och låt puttra på låg värme i cirka 30-40 minuter.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.