Lammpiccata med kålrot

Du behöver 2 skivor färsk lammstek 2 msk vetemjöl 1 tsk salt 1 krm peppar olja till stekning Piccatasmet: 100 g riven västerbottensost 100 g...


4 portioner

Du behöver

  • 2 skivor färsk lammstek
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • olja till stekning
  • Piccatasmet:
  • 100 g riven västerbottensost
  • 100 g mosad fetaost
  • 1-2 ägg
  • 1 tsk maizena
  • 1/2 tsk Colmans senapspulver
  • 3 kvistar färsk timjan, repade

Gör så här

1
Börja med att blanda ingredienser till smeten. Den ska ha bredbar konsistens, reglera med ägg.

2
Skär bort benet ur köttskivorna. Dela dem i mindre bitar som bankas mycket tunna mellan plastfolie med en kavel eller biffklubba. Vänd i kryddat mjöl och bred smet på ena eller båda sidorna. Stek i olja i varm stekpanna 3 minuter på varje sida.

3
Tomatsås: Koka upp 1 1/2 dl passerade tomater, 1/2 dl vatten, 2 tsk kalvfond, 1 tsk strösocker, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk worcestersås. Smaka av med salt och peppar.

4
Kålrot- och potatisriv: Skala och grovriv 4-5 potatisar och 1 skiva kålrot. Koka i rikligt med lättsaltat vatten tills rivet är mjukt, ungefär 10 minuter. Sila bort vattnet och rör ner 1/2 dl gräddfil. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top