Kycklingpastej med nötsmak

Du behöver 1 st lök liten gul 400 g kycklinglever smör till stekning 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 100 g smör...


12 portioner

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 400 g kycklinglever
  • smör till stekning
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 100 g smör rumstempererat
  • 50 g valnötter hackade

Garnering:

2 st gelatinblad
0.5 glas portvinsgelé 150 g
50 g valnötter hackade

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ta bort hinnorna från och skölj kycklinglevern. Fräs lök och lever i lite smör tills de fått fin färg, cirka 5 minuter. Kycklinglevern får gärna vara lite rosa inuti. Låt dem kallna.

2
Mixa lever, lök och kryddor till en slät färs i matberedaren. Tillsätt smöret i klickar medan du mixar. Rör (inte mixa) till sist ner nötterna. Häll färsen i en smord terrinform, cirka 1 liter.

3
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Smält portvinsgelén på svag värme. Ta upp gelatinbladen och rör ner dem i den varma gelén. Låt gelén svalna igen och bli trögflytande. Skeda den över pastejen och strö på hackade nötter. Låt den stå i kylen över natten.


Kommentar:
Härlig julpastej som serveras med cornichonger och jättekapris.
Det här receptet är en del av Hemma bästs julbord 1998. För fler recept klicka på länkarna!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top