Kryddiga kålrötter

Du behöver 2 mindre kålrötter vatten salt Tomatsås: 1 burk (400 g) krossade tomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor (1 tsk spiskummin) 1 tsk timjan...


4 portioner

Du behöver

  • 2 mindre kålrötter
    vatten
    salt
    Tomatsås:
    1 burk (400 g) krossade tomater
    1 gul lök
    2 vitlöksklyftor
    (1 tsk spiskummin)
    1 tsk timjan
    1 bit spansk peppar
    Täcke:
    2 dl matlagningsyoghurt
    2-3 dl riven ost, t ex grevé

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Skala kålroten och skär den i halvcentimetertjocka skivor, eventuellt halva skivor om kålroten är stor. Koka skivorna i lätt saltat vatten 10-15 minuter. Kålroten ska vara nästan mjuk.

2
Häll de krossade tomaterna i en kastrull. Skala och hacka lök och vitlök och tillsätt. Låt tomatröran koka på svag värme minst 10 men gärna 30 minuter. Tomatsåsen blir mer smakrik om man har lite tålamod med den. Krydda såsen under tiden med spiskummin (kan uteslutas), timjan och lite finhackad spansk peppar.

3
Fördela kålrotsskivor och tomatsås i två eller flera lager i en ugnssäker form. Strö lite riven ost emellan. Klicka ut yoghurt på de översta kålrotsskivorna och strö över ost. Gratinera i het ugn 7-8 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top