Kryddat ris

Du behöver 4 dl basmatiris 1 st lök liten gul 3 msk olja 1 tsk spiskumminfrön 6 st kardemummakärnor hela 3 st kryddnejlikor hela 2...


6 portioner

Du behöver

  • 4 dl basmatiris
  • 1 st lök liten gul
  • 3 msk olja
  • 1 tsk spiskumminfrön
  • 6 st kardemummakärnor hela
  • 3 st kryddnejlikor hela
  • 2 st kanelstänger
  • 2 st lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

Skölj riset och lägg det i blöt i minst 30 minuter. Låt det rinna av. Hacka löken fint. Fräs den och alla kryddorna i oljan. Lägg i riset. Rör om och tillsätt vatten och salt. Koka försiktigt under lock i 10 minuter. Dra från värmen och låt stå och svälla färdigt i 15 minuter.


Kommentar:
Basimatiris är ett nötsmakande ris som ofta kokas med kryddor till en pulao eller pilau som det också heter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top