Knapriga grönsaker med korvar

Du behöver 1 stort blomkålshuvud vatten salt 4 tomater 1 dl riven västerbottensost 1 1/2 dl mixade, rostade solrosfrön 1 finhackad vitlöksklyfta 1 liten, finhackad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud
  • vatten
  • salt
  • 4 tomater
  • 1 dl riven västerbottensost
  • 1 1/2 dl mixade, rostade solrosfrön
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 liten, finhackad chilipeppar
  • 1/2 dl olivolja
  • Tillbehör:
  • chiliprinsar (nya, kryddiga prinskorvar) eller vanliga prinskorvar

Gör så här

1
Skölj och dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg dem i en glas- eller keramikform och täck bottnen med vatten. Salta lätt. Mikra på full effekt 4-5 minuter.

2
Häll bort vattnet. Halvera tomaterna och lägg dem runt blomkålen. Blanda ost, solrosfrön, vitlök och chilipeppar med olja. Bred blandningen över blomkålen och tomaterna och mikra ytterligare cirka 5 minuter på full effekt. Servera med korv och eventuellt kokt färskpotatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top