Du behöver
- 1 stort blomkålshuvud
- vatten
- salt
- 4 tomater
- 1 dl riven västerbottensost
- 1 1/2 dl mixade, rostade solrosfrön
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 liten, finhackad chilipeppar
- 1/2 dl olivolja
- Tillbehör:
- chiliprinsar (nya, kryddiga prinskorvar) eller vanliga prinskorvar
Gör så här
1
Skölj och dela blomkålshuvudet i buketter. Lägg dem i en glas- eller keramikform och täck bottnen med vatten. Salta lätt. Mikra på full effekt 4-5 minuter.
2
Häll bort vattnet. Halvera tomaterna och lägg dem runt blomkålen. Blanda ost, solrosfrön, vitlök och chilipeppar med olja. Bred blandningen över blomkålen och tomaterna och mikra ytterligare cirka 5 minuter på full effekt. Servera med korv och eventuellt kokt färskpotatis.