Läsar-recept

Kasslergratäng

Du behöver 400 g kassler 1 st broccolibuketter förp 3 dl vispgrädde 2.5 msk senap 2.5 msk chilisås 2 st vitlöksklyftor riven ost Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g kassler
  • 1 st broccolibuketter förp
  • 3 dl vispgrädde
  • 2.5 msk senap
  • 2.5 msk chilisås
  • 2 st vitlöksklyftor
  • riven ost

Gör så här

Skär kasslern i skivor och lägg i en ugnsfast form. Koka broccolin och lägg den över kasslern. Vispa grädden ganska hårt och blanda i senap, chilisås och de pressade vitlöksklyftorna. Bred blandningen över broccolin. Strö över riven ost. Gratinera i 225 grader i cirka 15 minuter eller till osten har fått fin färg. Servera med nykokt pasta och en grönsallad.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top