Kalkon med apelsin

Du behöver 1 st kalkon ca 3 kg Dag 1: 2 st pressade vitlöksklyftor 2 st apelsiner saften av 0.5 dl olivolja 1 st citron...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st kalkon ca 3 kg

Dag 1:

2 st pressade vitlöksklyftor
2 st apelsiner saften av
0.5 dl olivolja
1 st citron saften av
1 st purjolök skivad
salt och peppar
1.5 tsk oregano
1.5 tsk spiskummin krossad

Dag 2:

1 st paprika grovhackad grön
1 st paprika grovhackad röd
0.5 dl sherry
0.5 dl honung
30 g smör eller margarin

Gör så här

1
Dag 1: Blanda vitlök, kummin och oregano med olivolja, salt, peppar, citron- och apelsinsaft. Gnid in kalkonen med detta. Fyll magen med purjolök. Täck över och låt detta stå till nästa dag.

2
Dag 2: Blanda honung och sherry och pensla kalkonen med det. Stoppa in hackad paprika i kalkonmagen. Blanda med den redan instoppade purjolöken. Sätt ugnen på 200 grader. Stek kalkonen i totalt cirka 3 timmar. Efter en timme lägger du på smörbitar och lite av honung- och sherryblandningen. När kalkonen är vackert gyllenbrun täcker du den med folie och steker den tills den är färdig. Köttsaften ska vara klar, ej rosa!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top