Läsar-recept

Kaffe på maten-kaka

Du behöver 2 st ägg 3 dl strösocker 2.5 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.5 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 150 g margarin 1.5 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 150 g margarin
  • 1.5 dl vatten

Glasyr:

1.5 dl florsocker
0.5 msk kakao
2 msk margarin
3 msk kaffe starkt

Garnering:

1.5 dl kokosflingor

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och socker poröst. Blanda därefter i de andra ingredienserna.

2
Grädda kakan i en smord och bröad 2-litersform i 200 grader cirka 35-40 minuter. Smält under tiden ingredienserna till glasyren i en kastrull, när kakan tas ur ugnen slås den heta glasyren över, och sedan störs kokosen över. Låt sedan kakan kallna.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top