Du behöver
- 1 gul och 1 grön zucchini (squash) (eller 2 gröna)
- salt
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad timjan
- 250 g jordärtskockor
- Till servering:
- gourmetkorn (förpreparerade korngryn)
- färsk timjan
Gör så här
1
Skär zucchinin i ca 1/2 cm tjocka skivor. Salta emellan dem och låt dra 10 minuter. Krama ur vätskan som bildats och stek i olja på båda sidor. Strö över timjan mot slutet.
2
Skala och skiva jordärtskockorna och fräs dem några minuter tills de mjuknar, men fortfarande är knapriga.
3
Skär de stekta isterbanden i rejäla bitar och servera till zucchini- och jordärtskocksfräset, gourmetkorn och färsk timjan.
En favorit från Roger Karlsson, isterbandsälskare och köksmästare på Vasamuseets restaurang.
Välj korv till som passar vid eventuell allergi.