Du behöver

  • 18 st prinskorv
  • ketchup + ev. senap

Bröd:

50 g jäst
4 msk olja
5 dl Ljummet vatten
1 tsk salt
2 tsk strösocker
2 dl grahamsmjöl
12 dl vetemjöl

Pensling:

ägg uppvispat

Gör så här

1
Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja, salt och socker. Rör tills jästen är löst. Arbeta in grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet och knåda till en fast deg. Låt den jäsa under bakduk i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 18 delar. Kavla ut varje bit lätt och lägg en korv mitt på. Tryck ut lite ketchup och eventuellt senap på. Samla degen runt om.

3
Lägg dem på en papprad plåt. Låt dem jäsa i 15 minuter. Pensla med ägg. Grädda i 10-15 minuter tills de fått fin färg.


Kommentar:
Om du vill använda lite kryddstarkare korvar än prinskorvar går det naturligtvis bra. Dela dem på mitten om de är stora och koka eller stek dem innan du bakar in dem.