Hummer med tomatmajonnäs

Du behöver 1 st äggula rumstempererade 1 krm salt 0.5 tsk dijonsenap eller senapspulver 0.25 krm kajennpeppar 1 msk vitvinsvinäger 1 msk tomatpuré 1 3/4...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st äggula rumstempererade
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk dijonsenap eller senapspulver
  • 0.25 krm kajennpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 3/4 dl olivolja

Gör så här

1
Häll alla ingredienser utom oljan i mixern. Starta på högsta fart och droppa i oljan till en början. När majonnäsen börjar tjockna kan oljan tillsättas i en tunn stråle. Sätt majonnäsen i kylskåpet. Majonnäs som eventuellt blir över kan frysas.

2
Tag köttet ur den kluvna hummerstjärten. Spritsa majonnäs i skalet. Skär hummerstjärten i skivor på snedden och lägg tillbaka dem ovanpå majonnäsen.


Kommentar:
Beräkna en liten hummer per person, eller klyv en lite större på längden om du serverar den till buffé med flera rätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top