Du behöver
- 2 st lökar grovhackade gula
- 2.5 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 msk olivolja
- 1.5 l vatten
- 1 dl fiskfond (från flaska)
- 5 dl vin torrt vitt
- 1/2-1 kg blåmusslor (eller 1 burk musslor i vatten)
- laxfilé ca 400 g färsk
- hälleflundra gös, eller abborrfilé (eller annan färsk fast vit fiskfilé)
- 2 dl passerade tomater
- 1 st timjankvist färsk
- 1 st lagerblad
- 1 st saffran 0.5 g
- 4 st morötter tunt snedskivade i slantar
- 2 st bladselleri
- 0.5 st paprika strimlad röd
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Extra smaktillägg:
kräftstjärtar (eller 500 g räkor med skal)
aioli (för recept klicka på rubriken nedan)
parmesanost riven
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.