Honungsgravad lax

Du behöver 1.5 kg lax av mellanbiten 1 dl salt 3 msk strösocker 2 msk honung 0.5 st citron (rivet skal av) 1 st lime...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg lax av mellanbiten
  • 1 dl salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk honung
  • 0.5 st citron (rivet skal av)
  • 1 st lime (rivet skal av)
  • 10 st vitpepparkorn krossade

Gör så här

1
Frys laxen ca en vecka om du använder färsk.

2
Halvtina laxen. Då är den lättare att filea. Dra ur alla ben med en liten tång.

3
Blanda samman salt, socker, honung, citron- och limeskal och peppar. Gnid in laxen med blandningen.

4
Lägg ihop laxbitarna med köttsidorna mot varandra. Vira in dem i folie och lägg dem i en plastpåse. Förslut påsen väl.

5
Låt laxen ligga i kylen ca två dygn. Vänd den några gånger under tiden.

6
Häll bort lagen som bildats och skär upp laxen i tunna skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top