Heta majskorn i buljong

Du behöver ca 75 g bacon, skuren i mindre bitar 1/2 röd lök, finhackad 1 vitlöksklyfta som hackas 2 dl majskorn 3 dl vatten 1...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • ca 75 g bacon, skuren i mindre bitar
  • 1/2 röd lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta som hackas
  • 2 dl majskorn
  • 3 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond från flaska
  • 1/2-1 msk soja
  • 1-2 krm sambal oelek
  • Tillbehör:
  • hårdstekt baconskiva
  • 1-2 msk crème fraîche
  • några trekanter skurna ur en tortilla- eller tunnbrödsskiva
  • riven ost med fart i
  • bladpersilja
  • tunna skivor av färsk chili för den som törs

Gör så här

Bryn baconbitarna i en torr het liten gryta. Lägg i löksorterna och låt dem bryna med. Häll i majskorn, vatten och grönsaksfond. Hetta upp. Smaka av med soja och sambal oelek, observera efter din egen smak. Servera med tillbehören och små snittar med ost, persilja och chili.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top