Du behöver
- ca 75 g bacon, skuren i mindre bitar
- 1/2 röd lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta som hackas
- 2 dl majskorn
- 3 dl vatten
- 1 msk grönsaksfond från flaska
- 1/2-1 msk soja
- 1-2 krm sambal oelek
- Tillbehör:
- hårdstekt baconskiva
- 1-2 msk crème fraîche
- några trekanter skurna ur en tortilla- eller tunnbrödsskiva
- riven ost med fart i
- bladpersilja
- tunna skivor av färsk chili för den som törs
Gör så här
Bryn baconbitarna i en torr het liten gryta. Lägg i löksorterna och låt dem bryna med. Häll i majskorn, vatten och grönsaksfond. Hetta upp. Smaka av med soja och sambal oelek, observera efter din egen smak. Servera med tillbehören och små snittar med ost, persilja och chili.