Du behöver
- 4 st kotletter
- citron saften av 1
- 2.5 msk finhackade färska örter persilja, basilika, mynta, timjan och dragon
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 0.5 msk olivolja (oliv)olja
- 4 st potatis stora
Gör så här
1
Pensla kotletterna med citronsaft. Blanda örthack, vitlök, salt och peppar, fördela blandningen över fiskens köttsidor. Låt ligga och dra 15 minuter. Grilla i lätt oljad ugnsform i övre delen av 250-gradig ugn cirka 10 minuter.
2
Mikropotatis: Snitta ett kryss i varje potatis och mikra dem på full effekt 10-14 minuter. Känn med en sticka när potatisarna är ätmjuka inuti.
3
Yoghurtsås: 2 dl matlagningsyoghurt smaksätts med salt, stött rosépeppar, pressad vitlök och 1/2 dl finhackad purjo. Skedas över potatisarna.