Du behöver
- 350 g tagliatelle
- ca 250 g gul paprika
- ca 200 g squash
- 1 gul lök
- 400 g nöt- eller blandfärs
- 2 msk (raps)olja
- 1 förp. (400-500 g) krossade tomater
- 1 msk franska örter
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- vit- eller svartpeppar
- 1 dl crème fraîche
- 100 g riven ost
- klippt persilja
- Att äta till:
- isbergssallat
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en smord, ugnssäker form.
2
Skär paprika, squash och lök i fina tärningar.
3
Bryn färsen småsmulig i en stor stekpanna. Tillsätt grönsakshacket, krossade tomater, kryddor och finhackad vitlök. Låt röran koka ihop under omrörning, 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över pastan.
4
Blanda crème fraîche med ost och fördela i klickar över färsen. Gratinera rätten i 225 grader varm ugn tills den fått fin färg. Strössla över klippt persilja.