Gratinerade nudlar

Du behöver 350 g tagliatelle ca 250 g gul paprika ca 200 g squash 1 gul lök 400 g nöt- eller blandfärs 2 msk (raps)olja...


4 portioner

Du behöver

  • 350 g tagliatelle
  • ca 250 g gul paprika
  • ca 200 g squash
  • 1 gul lök
  • 400 g nöt- eller blandfärs
  • 2 msk (raps)olja
  • 1 förp. (400-500 g) krossade tomater
  • 1 msk franska örter
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • vit- eller svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g riven ost
  • klippt persilja
  • Att äta till:
  • isbergssallat

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Låt den rinna av och lägg den i en smord, ugnssäker form.

2
Skär paprika, squash och lök i fina tärningar.

3
Bryn färsen småsmulig i en stor stekpanna. Tillsätt grönsakshacket, krossade tomater, kryddor och finhackad vitlök. Låt röran koka ihop under omrörning, 8-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över pastan.

4
Blanda crème fraîche med ost och fördela i klickar över färsen. Gratinera rätten i 225 grader varm ugn tills den fått fin färg. Strössla över klippt persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top