Frasig vitlöksströmming

Du behöver 600 g strömmingsfilé salt svartpeppar 3 vitlöksklyftor 3 msk finhackad persilja ca 1 1/2 dl ströbröd smör/olja att steka i Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g strömmingsfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad persilja
  • ca 1 1/2 dl ströbröd
  • smör/olja att steka i

Gör så här

1
Salta och peppra strömmingarna utan och innan, fördela pressad vitlök och persilja inuti fiskarna. Vik ihop, vänd i ströbröd. Stek fiskarna frasiga i lätt brynt smör på dryg medelvärme, ett par-tre minuter på varje sida beroende på storlek.

2
Servera med kryssad ugnsbakad storpotatis (cirka 1 timme i 200 grader) eller mikrad (cirka 18 minuter i 750 W, alla fyra på en gång), sallad av tärnade tomater och persilja samt en örtsås av kesella.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top