Fänkålsragu

Du behöver 2 st fänkålsstånd 2 stora eller 4 små 2.5 dl matlagningsgrädde 15 % 1 tsk salt 1 krm vitpeppar malen 1 st kajennpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd 2 stora eller 4 små
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar malen
  • 1 st kajennpeppar knivsudd
  • 0.5 tsk strösocker

Gör så här

Ansa fänkålen och klyfta stånden. (Om det sitter små tofsiga gröna blad på, hacka dem och strö på vid servering.) Sjud klyftorna mjuka i grädden utan lock cirka 8 minuter (känn med sticka) på svag värme med salt, vit- och kajennpeppar och socker. Späd eventuellt med lite fiskspad för tunnare sås.


Kommentar:
Passar bra till t.ex. vintorsk med rakor och ragu tillsammans med rårakor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top