Du behöver
- 600 g spättafilé
- ca 2 dl vetemjöl
- 3/4 tsk salt
- 1 tsk curry
- 2 krm malen kajennpeppar
- smör/olja att steka i
- Kokosris:
- 4 port (kallt) kokt ris
- 2 msk (oliv)olja
- 1/2 hackad röd chilipeppar
- 2-3 msk kokosflingor
- 1-2 bananer i tunna skivor
- (finger)salt
- svartpeppar
Gör så här
1
Filéerna ska vara färska eller tinade och gärna rumstempererade. Blanda mjölet med salt, curry och kajenn i en plastpåse. Släpp ner ett par filéer åt gången i påsen, förslut noga och skaka om tills filéerna är täckta av paneringsmjölet.
2
Stek försiktigt i rejält med bubblande fett i knappt medelhet stekpanna, ett par minuter på varje sida. Låt rinna av på tredubbelt hushållspapper. Håll eventuellt varmt en kort stund i 100-gradig ugn.
3
Kokosris: Fräs riset i het wok eller stekpanna med oljan, tillsätt chilipepparn och kokosen och låt allt ta färg på ganska hög värme. Vänd i bananskivorna och låt dem bli varma, salta och peppra.
4
Servera fisken med riset och squash med lime: Hyvla en liten squash på snedden med osthyvel. Sjud skivorna 1 minut i 3 dl vatten med 1 tsk salt. Ta upp med hålslev, droppa limejuice över.