Curryspätta med kokosris

Du behöver 600 g spättafilé ca 2 dl vetemjöl 3/4 tsk salt 1 tsk curry 2 krm malen kajennpeppar smör/olja att steka i Kokosris: 4...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g spättafilé
  • ca 2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk salt
  • 1 tsk curry
  • 2 krm malen kajennpeppar
  • smör/olja att steka i
  • Kokosris:
  • 4 port (kallt) kokt ris
  • 2 msk (oliv)olja
  • 1/2 hackad röd chilipeppar
  • 2-3 msk kokosflingor
  • 1-2 bananer i tunna skivor
  • (finger)salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Filéerna ska vara färska eller tinade och gärna rumstempererade. Blanda mjölet med salt, curry och kajenn i en plastpåse. Släpp ner ett par filéer åt gången i påsen, förslut noga och skaka om tills filéerna är täckta av paneringsmjölet.

2
Stek försiktigt i rejält med bubblande fett i knappt medelhet stekpanna, ett par minuter på varje sida. Låt rinna av på tredubbelt hushållspapper. Håll eventuellt varmt en kort stund i 100-gradig ugn.

3
Kokosris: Fräs riset i het wok eller stekpanna med oljan, tillsätt chilipepparn och kokosen och låt allt ta färg på ganska hög värme. Vänd i bananskivorna och låt dem bli varma, salta och peppra.

4
Servera fisken med riset och squash med lime: Hyvla en liten squash på snedden med osthyvel. Sjud skivorna 1 minut i 3 dl vatten med 1 tsk salt. Ta upp med hålslev, droppa limejuice över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top