Bönsallad med kyckling

Du behöver 1 st bönor (kidney beans) 2 msk olivolja 3 st schalottenlökar (150 g) vitlöksklyftor krossade 1 dl vatten 3 msk citronsaft nypressad 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st bönor (kidney beans)
  • 2 msk olivolja
  • 3 st schalottenlökar (150 g)
  • vitlöksklyftor krossade
  • 1 dl vatten
  • 3 msk citronsaft nypressad
  • 1 st salvia liten kvist
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymalen
  • 0.5 dl bladpersilja klippt
  • timjan några kvistar
  • 1 msk kapris
  • ekbladssallat ca 150 g
  • 1 dl bacontärningar (ca 50 g)
  • 400 g kycklingfilé strimlad
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Låt bönorna rinna av. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt lökhacket och eventuellt vitlök. Låt det fräsa några minuter tills löken är genomskinlig och mjuk. Ta pannan från spisen och tillsätt vatten, citronsaft och salvia. Tillsätt salt och peppar. Blanda i persilja, hackade timjanblad, kapris och bönor.

2
Skölj sallaten. Riv den i mindre bitar och fördela den över ett stort salladsfat. Lägg på bönblandningen. Stek bacontärningarna och strö dem över salladen.

3
Stek också kycklingstrimlorna vackert gulbruna. Krydda med salt och peppar. Fördela köttet över salladen och garnera med persiljeblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top