Aubergine med norsk ost

Du behöver 4 st aubergine (1 kg ) salt 1 st vitlöksklyfta 5 msk olivolja 1 msk citronsaft nypressad 2 msk timjanblad 1 krm nymald...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st aubergine (1 kg )
  • salt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft nypressad
  • 2 msk timjanblad
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • 600 g tomater
  • 150 g hårdost (Jarlsbergost)

Gör så här

1
Skölj och torka av auberginerna. Skiva dem i 1 cm tjocka skivor längs med från bladfästet mot den runda spetsen, men låt skivorna hänga ihop vid bladfästet. Lägg dem i en form. Sära på skivorna och salta på de snittade ytorna. Låt stå övertäckta cirka 15 minuter.

2
Hacka vitlöken och blanda den med olja, citronsaft, timjan och peppar. Skär tomaterna i 1/2 cm tjocka skivor och osten i 1/2 cm tjocka strimlor.

3
Torka av saltet på de snittade aubergineskivorna. Lägg auberginerna i en ugnssäker form. Sära skivorna. Fyll mellanrummen med tomater. Skeda över kryddoljan och stick i oststrimlorna som får “titta upp” för att vackert smälta ner över auberginerna och ge läcker färg.

4
Placera formen på näst nedersta falsen i 225 grader varm ugn. De blir färdiga på 20-25 minuter. Ät gärna grovt bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top