Vietnamesisk biffsallad

Du behöver 100 g glasnudlar 2 st morötter 150 g sugarsnaps 0,5 st gurka 100 g babyspenat 1 kruka mynta 1 kruka koriander 0,5 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g glasnudlar
  • 2 st morötter
  • 150 g sugarsnaps
  • 0,5 st gurka
  • 100 g babyspenat
  • 1 kruka mynta
  • 1 kruka koriander
  • 0,5 dl salta jordnötter
  • olja och smör
  • 400 g entrecote alt ryggbiff

Dressing

röd chili
vitlöksklyfta
5 cm stor bit ingefära
2 msk smakneutral olja
limefrukter
1 msk fisksås
1 msk soja
1 msk strösocker

Gör så här

1

Dressing: Dela och kärna ur chilin. Skala vitlöksklyftan och ingefäran. Finhacka allt och blanda med resterande ingredienser. Låt stå och mogna medan du fixar salladen.

2

Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Skär ett par gånger genom nudlarna så att de inte blir så långa.

3

Skala morötterna och strimla eller hyvla dem. Strimla sugarsnapsen. Skiva eller strimla gurkan. Strimla spenaten och örterna. Finhacka jordnötterna.

4

Salta och peppra biffen och stek den i olja och smör i cirka 2–3 minuter på varje sida. Låt vila och skiva sedan tvärs över fibrerna.

5

Blanda grönsaker och örter. Lägg på biffen och strö över nötterna. Skeda över ett par matskedar av dressingen och servera resten vid sidan av.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top