Du behöver
-
6 bufféportioner:
- Chiliräkor:
- 500 g räkor med skal
- 1/2 röd chili
- 1/2 kruka koriander
- 2 msk sesamolja Avokadokräm:
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1/2 kruka koriander
- 250 g avokado, fryst och tinad eller 2–3 mogna avokador
- salt, nymalen svartpeppar
- 3/4 dl hackade cashewnötter, rostade solroskärnor eller chilinötter
Gör så här
Skala räkorna, sätt i kyl. Finhacka eller skiva chilin tunt, ansa och hacka koriandern. Blanda med räkorna och sesamoljan. Låt stå i kyl under tiden du gör avokadokrämen.
Ansa koriandern och lägg i ett högt (även stjälkarna om ej för grova) smalt kärl anpassat för en stavmixer (eller en literskanna) ihop med avokado och lime. Mixa till en len kräm och smaka av med salt, peppar och kanske mer limesaft. Krämen ska vara len och smaka friskt av lime, som ett bryt mot de lite heta räkorna.
Skeda eller spritsa i avokadokrämen i 12 små glas eller 6 lite större glas, lägg på räkorna. Toppa med mer koriander om du vill och lite hackade cashewnötter, rostade solroskärnor eller chilinötter.