Du behöver

    6 bufféportioner:
  • Chiliräkor:
  • 500 g räkor med skal
  • 1/2 röd chili
  • 1/2 kruka koriander
  • 2 msk sesamolja
  • Avokadokräm:
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1/2 kruka koriander
  • 250 g avokado, fryst och tinad eller 2–3 mogna avokador
  • salt, nymalen svart­peppar
  • 3/4 dl hackade cashewnötter, rostade solros­kärnor eller chilinötter

Gör så här

1

Skala räkorna, sätt i kyl. Finhacka eller skiva chilin tunt, ansa och hacka koriandern. Blanda med ­räkorna och sesamoljan. Låt stå i kyl ­under tiden du gör ­avokadokrämen.

2

Ansa koriandern och lägg i ett högt (även stjälkarna om ej för grova) smalt kärl anpassat för en stavmixer ­(eller en literskanna) ihop med ­avokado och lime. Mixa till en len kräm och smaka av med salt, peppar och kanske mer limesaft. ­Krämen ska vara len och smaka friskt av lime, som ett bryt mot de lite heta ­räkorna.

3

Skeda eller spritsa i avokadokrämen i 12 små glas eller 6 lite större glas, lägg på ­räkorna. Toppa med mer ­koriander om du vill och lite hackade cashew­nötter, rostade solroskärnor eller chilinötter.