Du behöver
- 140 g bacon
- 250 g körsbärstomater
- 600 g fläskfilé
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st romansallad
- basilika
Caesarpotatis
1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar
Dressing
1 st ägg
1 msk kapris
1 st vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
50 g riven parmesanost
Ugn: 225°
Gör så här
Caesarpotatis: Tvätta och dela potatisen. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.
Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på papper.
Dressing: Mixa ägg, kapris, vitlök, vinäger och senap. Tillsätt olja och mixa till en sås. Rör i ost och smaka av.
Grilla tomaterna tills de blivit mjuka.
Putsa köttet och krydda med salt och chiliflakes. Grilla runt om tills det fått fin färg. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 67°. Låt vila i 10 minuter.
Lägg upp potatis, bacon och romansallad på ett fat. Krossa tomaterna lätt och lägg dem bredvid. Ringla över lite dressing. Skiva upp köttet och lägg det bredvid. Strö över basilika.