Grillad fläskfilé med caesarpotatis

Caesarpotatisen med bacon, tomater och krispig sallad serveras ihop med den grillade fläskfilén. Toppa med en ljuvlig parmesandressing.

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 250 g körsbärstomater
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st romansallad
  • basilika

Caesarpotatis

1 kg färskpotatis
2 msk olivolja
salt och peppar

Dressing

1 st ägg
1 msk kapris
1 st vitlöksklyfta
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
50 g riven parmesanost

Ugn: 225°

Gör så här

1

Caesarpotatis: Tvätta och dela potatisen. Blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.

2

Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på papper.

3

Dressing: Mixa ägg, kapris, vitlök, vinäger och senap. Tillsätt olja och mixa till en sås. Rör i ost och smaka av.

4

Grilla tomaterna tills de blivit mjuka.

5

Putsa köttet och krydda med salt och chiliflakes. Grilla runt om tills det fått fin färg. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 67°. Låt vila i 10 minuter.

6

Lägg upp potatis, bacon och romansallad på ett fat. Krossa tomaterna lätt och lägg dem bredvid. Ringla över lite dressing. Skiva upp köttet och lägg det bredvid. Strö över basilika.

Scroll to Top