Du behöver

Deg:

1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
2 msk rörsocker
100 g kallt smör
0.5 dl kokosflingor

Fyllning:

1.5 l jordgubbar
2 msk florsocker
1 msk potatismjöl
1 tsk nystötta kardemummakärnor

Till gräddning:

aluminiumfolie för ugn och grill
smör

Gör så här

1

Arbeta ihop ingredienserna till degen till en smulig massa, det går enklast med fingertopparna.

2

Ansa och dela jordgubbarna. Blanda försiktigt ihop ingredienserna till fyllningen.

3

Skär till rejält tilltagna folieark. Forma dubbla ark till fyra ”skålar”. Lägg en liten klick smör på varje och bred ut den slarvigt.

4

Fördela fyllningen i folieskålarna. Smula över degen. Paketen ska inte förslutas. Förvara dem i kylen fram till servering.

5

Grädda pajerna under lock på grillen tills degen har fin färg, 15–20 minuter.


Kommentar:
Sommarens smulpaj görs förstås på grillen! Toppa gärna den ljumma pajen med en kula vaniljglass och låt den sakta smälta ner. För att grädda pajerna krävs en grill med lock.