Gorgonzolatårta med skinka och fikon

Du behöver kavring ett helt bröd, ca 750 g Fyllning: 200 g gorgonzola 250 g kesella 50 g valnötter 100 g rökt skinka 2 dl...

Du behöver

  • kavring ett helt bröd, ca 750 g

Fyllning:

200 g gorgonzola
250 g kesella
50 g valnötter
100 g rökt skinka
2 dl torkade fikon fintärnade

Garneringskräm:

200 g philadelphiaost
1 dl lätt crème fraiche

Garnera med:

solroskärnor
rökt skinka
färska fikon
jordgubbar
vindruvor
valnötter

Gör så här

1

Kantskär brödet och skär 6 skivor på längden.

2

Fyllning: Mixa ihop gorgonzola och kesella. Hacka nötter och skinka och blanda ner. Vänd sist ner fikonen.

3

Lägg 2 bröd bredvid varandra. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd och ytterligare ett lager fyllning. Avsluta med ett lager bröd.

4

Garneringskräm: Blanda Philadelphiaost och crème fraiche och bred runt kanterna och på toppen. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

5

Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, jordgubbar, vindruvor och valnötter.


Kommentar:
Vindruvor, färska fikon och jordgubbar. Frukt är alltid gott tillsammans med ost och skinka. Och den här smaskiga tårtan är inget undantag.
Receptet är beräknat till 8-10 bitar.
Scroll to Top